Terug

Volg Vandaag Inside

Real Madrid troeft ManUnited af in geldzaken

Real Madrid troeft ManUnited af in geldzaken

24 jan 2019, 03:40

LONDEN (ANP) - Real Madrid heeft Manchester United afgelost aan de top van de lijst van meest verdienende voetbalclubs. Op de donderdag door Deloitte gepubliceerde Money League passeert ook Barcelona de Engelse grootmacht uit de Premier League die tien keer de lijst heeft aangevoerd.

De omzet van ManUnited steeg afgelopen seizoen weliswaar met 1,5 procent, maar die groei werd tenietgedaan door de wisselkoers van de Britse pond. De 666 miljoen euro van United komt niet in de buurt van de 751 miljoen euro aan inkomsten van Real Madrid over het seizoen 2017-2018. De 'Koninklijke' won vorig jaar voor de derde keer op rij de lucratieve Champions League. Barcelona verdiende in totaal 690 miljoen euro.

Met dank aan de tv-rechten verdienen Engelse clubs, ongeacht hun prestaties, sowieso veel. In de top tien van de geldlijst staan zes clubs uit de Premier League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.