Terug

Volg Vandaag Inside

Raiola strijkt bizar bedrag op door transfer Haaland

Raiola strijkt bizar bedrag op door transfer Haaland

30 dec 2019, 22:48

Verschillende media schrijven dat de Nederlandse zaakwaarnemer Mino Raiola maar liefst vijftien miljoen euro heeft overgehouden aan de transfer van Erling Haaland naar Borussia Dortmund. De Noorse spits tekende zondag een contract tot medio 2024 in Dortmund.

Niet alleen Raiola, maar ook de vader van Haaland zou financieel flink beter zijn geworden van de transfer. Er wordt gesproken over een vergoeding van liefst tien miljoen euro voor oud-prof Alf-Inge Haaland, die in zijn actieve loopbaan voor onder meer Leeds United en Manchester City uitkwam.

In totaal kost de hele operatie Dortmund zo'n €100 miljoen. Denk dan naast de transfersom van 20 miljoen euro onder andere aan een nettosalaris van de tiener, minstens €6 miljoen per jaar tot 2024, het cadeautje van €10 miljoen aan zijn vader, en de commissie van €15 miljoen voor Raiola.

VIDEO - 'Zaakwaarnemer wil Dolberg naar Nice voor eigen portemonee'

'Zaakwaarnemer biedt Dolberg aan bij Nice om zelf meer geld op te strijken'
2:56
'Zaakwaarnemer biedt Dolberg aan bij Nice om zelf meer geld op te strijken'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.