Terug

Volg Vandaag Inside

Politiekogel miste beschoten boer Jouke (16) op een haar: 'Hij had dood kunnen zijn'

Politiekogel miste beschoten boer Jouke (16) op een haar: 'Hij had dood kunnen zijn'

6 juli 2022, 13:16

De beschoten boer die gisteravond in Akkrum werd geraakt is de 16-jarige Jouke, die volgens zijn moeder, samen met zijn broer, op weg was naar huis. Dat vertelt de moeder in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De politie heeft dinsdagavond gericht geschoten bij een boerenprotest in Heerenveen. Demonstranten probeerden volgens de politie in te rijden op agenten en dienstauto's. Er ontstond een dreigende situatie. Daarbij is gericht geschoten en zijn waarschuwingsschoten gelost, meldt de politie. Hierbij werd er een rode trekker geraakt, die werd bestuurd door de 16-jarige Jouke.

Op sociale media gaan beelden en filmpjes rond. Ook wordt een kogelgat in de tractor getoond. De trekker is in beslag genomen en Jouke zit momenteel vast op het politiebureau in Leeuwarden. 'De jongens hebben gisteren heel de dag gewerkt, daarna waren ze een beetje aan het twijfelen: gaan we wel of niet naar de protesten?', vertelt Joukes moeder. 'Ik zei nog: moeten jullie wel gaan? Want de sfeer is best agressief. Maar ze zijn 16 en 17, he, dus ze hadden 's avonds toch afgesproken bij Thialf.'

De broers gingen uiteindelijk nog langs de vlakbij gelegen McDonalds en besloten daarna naar huis te rijden. Bij de oprit van de A32 stuitten de broers op een politieafzetting. 'Hij wilde eromheen rijden, over het talud', gaat de moeder verder. 'Ik begrijp niet waarom ze op de trekker geschoten hebben, echt niet. En als je schiet, waarom dan niet op de banden? Het kogelgat zit bij de cabine, hij had wel dood kunnen zijn', aldus de moeder van boer Jouke.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.