Terug

Volg Vandaag Inside

Platje keert terug in het Nederlands voetbal

Platje keert terug in het Nederlands voetbal

9 juni 2022, 00:00

Melvin Platje keert na een reis over de wereld terug op de Nederlandse voetbalvelden. De 33-jarige aanvaller gaat spelen voor de Amsterdamse club AFC, die uitkomt in Jack's League, de hoogste divisie van het amateurvoetbal. Platje speelde de afgelopen jaren in Indonesië.

De aanvaller brak door bij FC Volendam en speelde daarna voor NEC. Hij begon zijn buitenlandse avonturen in Azerbeidzjan en speelde daarna ook in Zweden, Frankrijk, Duitsland en België. Zijn laatste bestemming was Indonesië. Tussendoor speelde hij in eigen land ook nog voor VVV-Venlo, Telstar en De Graafschap.

'Ik kijk met veel trots en plezier terug op mijn profcarrière, waarin ik veel mooie wedstrijden heb mogen spelen', zegt Platje, die stopt als prof en bij de amateurs verder gaat. 'Daarnaast heb ik de mogelijkheid gehad om in een ander land en cultuur te mogen leven en te voetballen. Zo had ik een mooie tijd in Azerbeidzjan en ook de laatste vier jaar op Bali waren geweldig.'

Platje had aanbiedingen op zak uit de Keuken Kampioen Divisie en Indonesië om prof te blijven, maar gaf toch de voorkeur aan AFC. 'Na gesprekken met de club zag ik in dat ik naast het voetballen nu ook aan een maatschappelijke carrière kan gaan werken. Ik kan het nog niet volledig inschatten, maar verwacht dat er niet veel verschil is tussen clubs uit de tweede divisie en clubs in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.