Terug

Volg Vandaag Inside

Piqué stopt als international van Spanje

Piqué stopt als international van Spanje

11 aug 2018, 20:50

TANGER (ANP) - Verdediger Gerard Piqué keert niet meer terug in het Spaanse elftal. De 31-jarige Catalaan heeft de nieuwe bondscoach Luis Enrique laten weten dat hij stopt als international. ,,Ik heb Luis Enrique gesproken en hem verteld dat ik mijn beslissing om te stoppen al lang geleden heb genomen'', zei Piqué in de Marokkaanse stad Tanger, waar hij met FC Barcelona zondag om de Spaanse Supercup speelt tegen Sevilla.

Piqué speelde 102 interlands voor het Spaanse elftal. Hij was basiskracht in de ploeg die in 2010 de wereldtitel veroverde en twee jaar later de Europese titel prolongeerde. Op het recente WK in Rusland werd Spanje, als een van de favorieten voor het goud, al in de achtste finales via strafschoppen uitgeschakeld door het gastland. Andrés Iniesta, jarenlang teamgenoot van Piqué bij Barcelona, liet direct daarna al weten te stoppen.

Piqué werd als uitgesproken Catalaan regelmatig uitgefloten bij interlands. Vorig jaar overwoog hij al te stoppen in het Spaanse elftal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.