Terug

Volg Vandaag Inside

Papierwerk zit WK-deelname El Ghazi met Marokko mogelijk dwars

Papierwerk zit WK-deelname El Ghazi met Marokko mogelijk dwars

4 nov 2022, 09:05

Anwar El Ghazi kan mogelijk toch niet bij Marokko aanspraak maken op een plek in selectie voor het WK. De 27-jarige aanvaller van PSV zei dat na de met 2-1 gewonnen uitwedstrijd tegen de Noorse club Bodø/Glimt in de Europa League.

Een aantal weken geleden maakte de tweevoudig Oranje-international bekend een 'switch' naar Marokko te overwegen. Afgelopen weekend kwam de vleugelspits terug op de kwestie. Het zouden enkel administratieve handelingen zijn die de voormalig Ajacied scheidden van een definitieve overstap naar het nationale elftal van Marokko.

Nu maakt El Ghazi duidelijk dat dat papierwerk nog altijd niet is afgehandeld. "Ik heb laatst gezegd dat ze bezig waren, maar er zijn nu nog geen updates. Ik denk dat het wel ingewikkeld is, er moet het een en ander gebeuren met papierwerk en dat is nog steeds niet helemaal geregeld."

WK aanstaande

De speler lijkt zich te beseffen dat deelname aan het WK, dat eind deze maand van start gaat, een lastig verhaal gaat worden. "Ja, het wordt wel kort dag. Dus of het op tijd klaar zal zijn voor het WK: daar heb ik nog geen idee over."

Debuteren voor Oranje deed El Ghazi in 2015 onder de toenmalige bondscoach Danny Blind tijdens de kwalificatiecampagne voor het EK van 2016. De voormalig speler van onder meer Lille en Aston Villa kwam niet verder dan twee optredens in het Nederlands elftal. Ook voor het afgelopen EK werd hij niet geselecteerd, onder bondscoach Frank de Boer kwam hij niet verder dan de voorselectie voor die Europese eindronde.

Loting Marokko

Marokko is bij het komende WK ingedeeld in groep F, samen met Kroatië, België en Canada. Tijdens de vorige mondiale eindronde lukte het niet om de tweede ronde te bereiken. Het elftal dat toen gecoacht werd door de Fransman Hervé Renard verloor van Iran en Portugal en deelde in de laatste groepswedstrijd de punten met Spanje (2-2).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.