Terug

Volg Vandaag Inside

Pandev neemt tegen Oranje afscheid als prof

Pandev neemt tegen Oranje afscheid als prof

20 juni 2021, 18:42

Goran Pandev kan maandagavond met Noord-Macedonië tegen het Nederlands elftal uitkomen. De spits is op tijd hersteld van een enkelblessure die hij tijdens het vorige EK-duel met Oekraïne opliep.

De 37-jarige Pandev neemt tijdens het laatste groepsduel op de Europese eindronde afscheid als profvoetballer. "Mijn contract bij Genoa loopt af, het is mooi geweest", zei hij op een persconferentie in de Johan Cruijff ArenA. "Ik ben dankbaar dat ik zo afscheid kan nemen. Ook dit EK heeft weer een prachtig deelnemersveld. En we zijn er voor het eerst bij met onze landenploeg."

Pandev debuteerde in 2001 in de nationale ploeg. De spits scoorde 38 keer in 120 interlands. Hij speelde voor clubs als Internazionale, Napoli en Galatasaray en was jarenlang de enige bekende voetballer van zijn land. Pandev scoorde op 9 oktober 2004 al eens tegen Oranje (2-2), toen Noord-Macedonië nog als Macedonië bij de UEFA stond ingeschreven. Pandev trof op 10 september 2008 opnieuw doel voor Macedonië tegen Nederland in een door zijn ploeg verloren kwalificatieduel voor het WK in Zuid-Afrika (1-2).

De ervaren spits, die volgende week zijn 38e verjaardag viert, heeft lang niet durven dromen dat hij met zijn nationale ploeg nog op een eindronde zou uitkomen. "Een mooier afscheid kan ik me niet wensen", zei hij. "Het zal best emotioneel worden. Maar het is nu tijd voor een nieuwe generatie spelers. Ik heb alle vertrouwen in ze. Veel jongens spelen in het buitenland bij mooie clubs. Dat is een goed teken."

Pandev ziet kansen voor Noord-Macedonië tegen het Nederlands elftal. "Natuurlijk zijn we niet de favoriet. Maar tegen Oostenrijk en Oekraïne hebben we best goed gespeeld", doelde hij op de twee verloren groepswedstrijden van dit EK. "Nederland is een van de kandidaten om Europees kampioen te worden. Maar we gaan het ze lastig maken, net zoals we dat in maart tegen Duitsland hebben gedaan", wees hij op een verrassende zege in de WK-kwalificatie (1-2).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.