Terug

Volg Vandaag Inside

Oudste profvoetballer ter wereld maakt comeback in Europa

Oudste profvoetballer ter wereld maakt comeback in Europa

1 feb 2023, 00:00

Kazuyoshi Miura, de oudste profvoetballer ter wereld, is weer terug op Europese bodem. De 55-jarige spits gaat op huurbasis spelen voor Oliveirense, de nummer negen op het tweede niveau van Portugal.

Miura speelde eerder in Europa voor Genoa en Dinamo Zagreb. In 2005 vertrok hij van Sidney FC weer naar Japan, waar hij actief was voor Yokohoma FC en Suzuka PG.

Hij mag zich al een tijdje de oudste profvoetballer ter wereld noemen. Miura loste in 2017 de Engelse voetballegende Sir Stanley Matthews af. Matthews was net 50 jaar geworden toen hij in 1965 zijn laatste wedstrijd voor Stoke City speelde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.