Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-minister Grapperhaus beveiligd na ernstige bedreigingen

Oud-minister Grapperhaus beveiligd na ernstige bedreigingen

11 jan 2023, 13:00

Oud-minister Ferdinand Grapperhaus wordt sinds enkele weken beveiligd vanwege "ernstig bedreigingen", bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na bericht van Het Parool. De dreiging "lijkt te komen uit de hoek van de georganiseerde misdaad", aldus de woordvoerder. Over de details van de beveiliging doet het OM verder geen uitspraak.

"We nemen de dreiging zeer serieus", aldus het OM. Volgens Het Parool wordt de voormalig justitieminister beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. Het OM laat zich daar niet over uit.

Volgens de Amsterdamse krant zit de voortvluchtige crimineel Jos Leijdekkers, beter bekend als Bolle Jos, achter de dreiging. Leijdekkers werd vorig jaar op de Nationale Opsporingslijst geplaatst vanwege cocaïnehandel en geweld. Het OM heeft een beloning van 75.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot zijn aanhouding.

Grapperhaus' opvolger als minister van Justitie Dilan Yesilgöz, zegt dat de oud-bewindsman "belangrijke stappen gezet" heeft tegen de georganiseerde misdaad. Ze noemt het in een reactie op Twitter "verschrikkelijk" dat hij wordt bedreigd. "We zullen gezamenlijk een vuist moeten blijven maken tegen nietsontziende criminelen", zegt de bewindsvrouw. Ze benadrukt verder dat de veiligheidsdiensten "keihard werken aan zijn veiligheid".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.