Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-arbiter Howard Webb wil voormalig spelers in scheidsrechterfunctie

Oud-arbiter Howard Webb wil voormalig spelers in scheidsrechterfunctie

23 dec 2022, 12:45

Oud-toparbiter Howard Webb vindt dat voormalig topspelers zouden moeten overwegen om als scheidsrechter aan de slag te gaan. De 51-jarige Webb, die in Groot-Brittannië actief is als voorzitter van de scheidsrechtersvakbond, denkt dat het een mooie carrièremogelijkheid zou kunnen zijn voor oud-spelers.

"We moeten kijken hoe we meer mensen kunnen binnenhalen en kunnen lokken", zegt Webb. "We hebben altijd moeite gehad om ex-spelers erbij te betrekken. Maar ik denk dat het echt een goede kans zou kunnen zijn. We zouden oud-spelers van harte verwelkomen, mede door de vaardigheden die ze tijdens hun loopbaan hebben opgedaan. Voorwaarde is wel dat ze ook de benodigde vaardigheden voor het vervullen van de scheidsrechtersrol zullen leren. Pas dan kunnen ze succesvol zijn."

Webb leidde in 2010 de WK-finale tussen Spanje en Nederland. In die wedstrijd, die uiteindelijk door Spanje werd gewonnen, trok hij veertien gele kaarten. Een daarvan werd omgezet in een rode kaart: hij stuurde John Heitinga in de verlenging van het veld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.