Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje klaar op EK na verlies tegen Tsjechië in achtste finales

Oranje klaar op EK na verlies tegen Tsjechië in achtste finales

27 juni 2021, 19:57

Het Nederlands voetbalelftal is op het Europees kampioenschap al in de achtste finales uitgeschakeld. Tsjechië was zondag in Boedapest te sterk voor het elftal van bondscoach Frank de Boer: 0-2. Tsjechië neemt het zaterdag in de kwartfinales op tegen Denemarken.

Halverwege was het nog 0-0 in de Ferenc Puskás Aréna. De grootste kans in de eerste helft was voor Tsjechië, al was Oranje soms ook gevaarlijk.

Het ging mis toen Matthijs de Ligt in de 55e minuut een rode kaart kreeg. De verdediger van Juventus leek eerst weg te komen met een gele kaart, maar na het zien van de beelden stuurde scheidsrechter Sergej Karasev hem weg.

Met een man meer bracht Tomáš Holeš de Tsjechen in de 68e minuut op voorsprong. Net toen De Boer nog twee wissels wilde doorvoeren, zorgde Patrik Schick in de 81e minuut voor de 0-2.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.