Terug

Volg Vandaag Inside

OPVALLEND: Dest niet opgeroepen voor nationale ploeg van Verenigde Staten

OPVALLEND: Dest niet opgeroepen voor nationale ploeg van Verenigde Staten

2 okt 2019, 18:30

De interlandcarrière van Sergiño Dest is al wekenlang onderwerp van gesprek. Er lijkt nu echter een nieuwe wending te komen in de soap rondom de Ajax-back. Het talent ontbreekt namelijk in de selectie die de Amerikaanse bondscoach Greg Berhalter vandaag bekend gemaakt heeft.

Dest debuteerde in de vorige interlandperiode voor het Amerikaanse elftal. Omdat deze wedstrijd een oefenduel betrof, kan de Ajacied nog steeds voor Oranje uitkomen. Recent sprak bondscoach Ronald Koeman met de gewilde rechtsback. Zodra Dest speelminuten maakt in een officiële interland, kan hij niet meer switchen. Of Dest geblesseerd is, gekozen heeft voor het Nederlands elftal of gewoon uit de wind wordt gehouden, is niet duidelijk.

Eerder deze week vertelde directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma aan Voetbal International dat hij samen met Koemen en Dest een gesprek heeft gehad: 'Ronald Koeman en ik hebben een gesprek gevoerd met Dest en zijn zaakwaarnemer. We kunnen niet schermen met geld, er is niet zoals bij een club transferbeleid waarbij je zelf invloed uitoefent op het aantal concurrenten dat zich aandient en we doen ook geen moreel beroep vanwege een vermeende schatplichtigheid aan een land. Ronald en ik vertellen een puur inhoudelijk verhaal, waarin wij een sportief plaatje schetsen en uitleggen waarom we hen kwalitatief goed genoeg vinden om een speler te worden van het Nederlands elftal. Dest moet op basis van ons verhaal een afweging maken: Ga ik me nu definitief aan Amerika binden of kies ik voor het Nederlands elftal?'

Mocht Dest voor Oranje kiezen, dan duurt het nog drie tot vijf weken voordat alle overschrijvingspapieren zijn geregeld. Dest is geboren en getogen in Almere, als zoon van een Amerikaanse vader en Nederlandse moeder.

Bondscoach Koeman probeert niet alleen Dest te overtuigen dat hij voor het Nederlands elftal moet kiezen. Hij hoopt ook dat Mohamed Ihattaren in de toekomst voor Oranje gaat uitkomen, in plaats van voor Marokko. Het grote talent van PSV heeft zijn beslissing nog even uitgesteld. Hij wil de komende interlandperiode gebruiken om veel bij zijn zieke vader te zijn.

Nederland ontvangt Noord-Ierland volgende week donderdag in De Kuip. Drie dagen later staat een uitwedstrijd tegen Wit-Rusland in Minsk op het programma.

Koeman aan het werk gezet door Johan: 'Stop met uitslapen!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.