Terug

Volg Vandaag Inside

Oproep om finale CL weg te halen uit Istanbul

Oproep om finale CL weg te halen uit Istanbul

15 okt 2019, 15:17

De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanbul te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanbul.

"Ik vraag u om te bekijken of het wel opportuun is om de voor 30 mei 2020 geplande finale van de Champions League in Istanbul te houden", schreef de minister volgens Italiaanse media in een brief aan UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. "We weten allemaal wat het belang is van een van de belangrijkste sportevenementen ter wereld."

De UEFA houdt zich voorlopig stil. De Europese bond heeft officieel ook nog niets laten horen over het racistische gedrag van Bulgaarse voetbalfans tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd in Sofia tegen Engeland (0-6).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.