Terug

Volg Vandaag Inside

Opnieuw een verhitte discussie bij Studio Voetbal: 'Jij hebt iets tegen Steijn'

Opnieuw een verhitte discussie bij Studio Voetbal: 'Jij hebt iets tegen Steijn'

30 okt 2023, 10:01

Bij NOS Studio Voetbal werd de nederlaag van Ajax tijdens het bezoek aan PSV zondagavond uitgebreid geanalyseerd. Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk belandden tijdens het onderwerp in een felle discussie over de kwaliteit van de selectie.

Van der Vaart is van mening dat de huidige positie van Ajax in de Eredivisie vooral te wijten is aan de kwaliteit van de spelers. Hij benadrukt: "Het is gewoon zo, Maurice Steijn heeft het niet goed gedaan, maar die spelers blijven hetzelfde. Maduro neemt het dan over, maar ze zijn tegen Brighton de helft niet over geweest."

Van Hooijdonk reageert op de argumenten door te verwijzen naar een eerdere uitspraak van Van der Vaart over Feyenoord, waarin hij beweerde dat ze matige spelers hebben maar een toptrainer. Van Hooijdonk vroeg zich af waarom dezelfde logica niet toegepast zou kunnen worden op de situatie bij Ajax: "Die spelers van Ajax zijn volgens jou nog iets minder dan matig, maar dan is daar toch wel iets van te maken? Zou Slot, of een andere trainer, daar wel iets van kunnen maken?"

Van der Vaart lijkt dit te interpreteren als een indirecte aanval op zijn verdediging van Steijn en wees op de opmerking van vorige week waarin werd gesuggereerd dat hij niet objectief zou zijn over Steijn: "Jij zei dat ik met meel in mijn mond praatte, maar volgens mij praat jij ook met meel in je mond. Jij hebt iets tegen Maurice, dus kom je weer terug op Maurice."

De tafel keek Van der Vaart vragend aan. "Nee," antwoordt Van Hooijdonk, "ik reageer op een opmerking die jij vorig jaar hebt gemaakt."

Uiteindelijk probeerde de presentator, Sjoerd van Ramshorst, de discussie te temperen en vroeg aan Van der Vaart of hij tenminste één goede aanval had gezien van Ajax tegen PSV. Van der Vaart reageert met: "We zijn in discussie. Jullie vallen mij aan omdat ik een soort van Maurice verdedig. Ik doe het wel alleen vanavond," waarmee er een einde kwam aan de woordenwisseling.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.