Terug

Volg Vandaag Inside

Oosting tijdelijk hoofdtrainer van Vitesse

Oosting tijdelijk hoofdtrainer van Vitesse

3 dec 2019, 11:08

Joseph Oosting heeft voorlopig de leiding over het eerste elftal van Vitesse. De leiding van de Arnhemse club zoekt ondertussen naar een permanente opvolger van de opgestapte Leonid Sloetski. Tot die is gevonden, heeft de 47-jarige Oosting de hoofdmacht onder zijn hoede.

De clubleiding benaderde eerst clubicoon Edward Sturing, die eerder al als interim-trainer fungeerde bij Vitesse. Sturing was afgelopen seizoen assistent van Sloetski, maar hij legde die functie in de zomer neer omdat hij een moeizame relatie had met de Rus. Sturing ging verder in de jeugdopleiding van Vitesse. "Edward gaf aan niet opnieuw een interim-functie te willen vervullen om zich te kunnen concentreren op de academie", aldus technisch directeur Mohammed Allach. Vitesse kwam vervolgens uit bij Oosting, de trainer van de beloften. "Joseph is een ervaren trainer en weet wat er van de spelers gevraagd wordt op dit niveau", aldus Allach.

Oosting, oud-speler van FC Emmen en BV Veendam, hoefde niet lang na te denken toen Allach hem polste. "Ik wil de club graag helpen. Het is een lastige tijd voor Vitesse en ik ga er alles aan doen om de weg naar boven terug te vinden", zei de tijdelijke hoofdtrainer. "Ik ken de groep goed en weet wat ze momenteel nodig hebben om uit deze moeilijke situatie te komen."

Tim Cornelisse, die bij Vitesse het elftal voor spelers onder 16 jaar onder zijn hoede heeft, gaat Oosting samen met Nicky Hofs en keeperstrainer Raimond van der Gouw assisteren. Vitesse is na vijf nederlagen op rij afgezakt naar de negende plaats in de eredivisie. De Arnhemmers ontvangen zondag Feyenoord in de Gelredome.

VIDEO - Johan en Wilfred reageren op vertrek Sloetski: 'Hij verdient een VI-kersttrui'

Johan en Wilfred reageren op vertrek Slutsky: 'Hij verdient een VI-kersttrui'
3:45
Johan en Wilfred reageren op vertrek Slutsky: 'Hij verdient een VI-kersttrui'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.