Terug

Volg Vandaag Inside

Ook bij Willem II leveren ze tijdelijk salaris in

Ook bij Willem II leveren ze tijdelijk salaris in

10 juni 2020, 16:16

Willem II heeft met spelers, stafleden, directie en alle overige medewerkers van de voetbalclub overeenstemming bereikt over een tijdelijke salarisverlaging. Bij de gesprekken met alle werknemers zijn de richtlijnen van de spelers- en trainersvakbonden en de werkgeversorganisatie in acht genomen.

Willem II volgt het voorbeeld van veel clubs uit het betaalde voetbal. "Als gevolg van de noodzakelijke beëindiging van de competitie, is ook onze club financieel getroffen", zegt algemeen directeur Martin van Geel van de vereniging uit Tilburg. "Om die reden hebben wij onze supporters en sponsoren gevraagd ons te blijven steunen door het voortijdig geëindigde seizoen te laten voor wat het is en geen aanspraak te willen maken op enige vorm van tegemoetkoming. Het doet ons goed te zien dat daar massaal gehoor aan is gegeven."

"Wij beseffen dat een dergelijk verzoek ook vraagt om zelf in de spiegel te kijken", vervolgt Van Geel. "Afgelopen seizoen heeft Willem II mede door de onvoorwaardelijke steun van supporters en sponsoren een geweldig seizoen gedraaid. Dan is het niet meer dan normaal dat we ook samen door deze moeilijke periode gaan. Daarom brengen gedurende de tijd waarin we zonder publiek spelen, alle medewerkers een loonoffer. De gesprekken die technisch directeur Joris Mathijsen en ik daarover met de hardwerkende mensen binnen de organisatie voerden, heb je liever niet. Maar het begrip overheerst en dat typeert de eensgezindheid binnen de club."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.