Terug

Volg Vandaag Inside

Onana hervat training bij Ajax

Onana hervat training bij Ajax

6 sep 2021, 20:11

André Onana heeft na een dopingschorsing de training bij Ajax hervat. De landskampioen laat de doelman voorlopig met Jong Ajax en andere keepers trainen.

Onana mocht tot 4 september niet bij Ajax trainen, na een positieve dopingtest. Over twee maanden mag hij ook weer wedstrijden spelen. Ajax laat Onana voorlopig met het beloftenelftal trainen omdat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. Onana kan Ajax na het seizoen transfervrij verlaten. Beide partijen hebben geen overeenstemming bereikt over een nieuw contract.

Ajax heeft Onana wel ingeschreven voor de Champions League. Maar directeur voetbalzaken Marc Overmars ziet voorlopig geen toekomst voor de doelman bij het eerste elftal. Trainer Erik ten Hag beschikt met Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter al over drie doelmannen.

'We hebben besloten dat André gaat starten met keeperstraining en groepstraining bij Jong Ajax', liet Overmars vorige week al weten. 'Wij zijn inmiddels verder gegaan zonder hem en hebben tijdens zijn schorsing twee keepers aangetrokken. Een ervaren en een talentvolle, die laatste met het oog op onze toekomst. De selectie is aan het seizoen begonnen en zit midden in een groepsproces.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.