Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Dusan Tadic tekent tweejarig contract bij Fenerbahçe

Officieel: Dusan Tadic tekent tweejarig contract bij Fenerbahçe

16 juli 2023, 21:58

Dusan Tadic zet zijn carrière voort bij Fenerbahçe. De 34-jarige Serviër heeft slechts enkele dagen na zijn plotselinge vertrek bij Ajax een tweejarig contract getekend tot de zomer van 2025 in Turkije.

Twee dagen geleden kwam er abrupt een einde aan het vijfjarige huwelijk tussen Tadic en Ajax. De aanvaller won zes grote prijzen met de Amsterdammers en groeide uit tot een boegbeeld van de club, waarbij hij tevens de aanvoerdersband droeg. In 241 wedstrijden wist hij 105 doelpunten te maken en gaf hij 111 assists.

Na het ontbinden van zijn contract bij Ajax leek de linksbenige aanvaller op weg naar Besiktas. Die club bevestigde op zaterdag dat ze een aanbod hadden gedaan aan de 98-voudig Servisch international.

Fenerbahçe maakte de komst van Tadic officieel bekend door zondagavond een video te delen waarin de voormalige Ajax-aanvoerder het shirt van de club uit Istanbul draagt. Na de bekendmaking van Tadic's vertrek bij Ajax op vrijdagavond explodeerde de telefoon van zijn zaakwaarnemer Milos Malenovic, die dertig aanbiedingen ontving van diverse clubs, waaronder zes uit Saoedi-Arabië.

Tadic en zijn agent vergeleken op zaterdag alle aanbiedingen en stapten 's avonds in een privévliegtuig dat was geregeld door de president van Fenerbahçe, met bestemming Istanbul. Daar vonden onderhandelingen plaats over de duur van het contract. Een indicatie van het salaris maakte duidelijk dat speler en club naar verwachting tot overeenstemming zouden komen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.