Terug

Volg Vandaag Inside

'Official tijdens gestaakt duel tussen Brazilië - Argentinië droeg wapen'

'Official tijdens gestaakt duel tussen Brazilië - Argentinië droeg wapen'

6 sep 2021, 09:14

Het duel tussen Brazilië en Argentinië in de WK-kwalificatie is kort na aanvang stilgelegd en naderhand definitief gestaakt. Medewerkers van de Braziliaanse gezondheidsdienst betraden het veld in São Paulo omdat enkele spelers van Argentinië zich niet aan de coronaregels zouden hebben gehouden. Dat leidde tot veel consternatie en chaos waarbij spelers, stafleden en officials fel met elkaar in discussie gingen. Een van de officials zou zelfs een wapen hebben gedragen.

Volgens het Argentijnse TyC Sport gaat het om een vuurwapen. 'Onze landgenoten in Argentinië moeten beseffen dat ik als coach mijn spelers moet beschermen', liet bondscoach Lionel Scaloni van Argentinië verontwaardigd weten. 'Ik kan niet toestaan dat er mensen het veld opkomen, die zomaar mijn spelers oppakken en afvoeren. Dit maakt me heel verdrietig. We wisten verder officieel van niks. Wij wilden spelen, Brazilië wilde spelen, dit had een mooie show moeten zijn met de beste spelers van de wereld.'

Op basis van de Braziliaanse coronaregels dienen passagiers die in de afgelopen veertien dagen in Groot-Brittannië zijn geweest, bij aankomst in Brazilië eerst twee weken in isolatie te gaan. Het Argentijnse kwartet moest op last van de Braziliaanse overheid direct in quarantaine worden geplaatst en het land zo snel mogelijk verlaten, zonder verder aan enige activiteiten deel te nemen. Daarom werden de vier Argentijnse internationals na een unieke interventie door de overheid in São Paulo van het veld gehaald en weggeleid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.