Terug

Volg Vandaag Inside

Özcan Akyol weigert uitspraak over Wilders terug te nemen: 'Niks geen rectificatie'

Özcan Akyol weigert uitspraak over Wilders terug te nemen: 'Niks geen rectificatie'

11 jan 2022, 17:44

Özcan Akyol neemt zijn uitspraken over PVV-leider Geert Wilders niet terug. De politicus eiste een rectificatie van Akyol, die maandagavond in de eerste uitzending van VI Vandaag zei dat de PVV 'van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht wil ontnemen'. Volgens Wilders zijn advocaat Gert-Jan Knoops is dat 'apert onjuist' en heeft Akyol schade toegebracht aan de partij van Wilders. Daarom eist Knoops binnen vijf dagen een rectificatie.

'Geert Wilders - mister freedom of speech - is beledigd omdat ik zei dat hij van moslims het stemrecht wil afpakken. Dat is een feitelijke interpretatie van dit standpunt', twittert Akyol, verwijzend naar het PVV-standpunt over dubbele nationaliteit. 'Marokkaanse moslims kúnnen geen afstand doen van die nationaliteit. Cry baby. Niks geen rectificatie dus.'

Johan Derksen zei in de eerste uitzending van VI Vandaag dat hij vindt dat Wilders hele redelijke dingen zegt 'wanneer de scherpe kantjes' eraf zijn. Daarop reageerde Akyol door te zeggen dat Wilders 'van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht wil ontnemen'. 'Hij zet zichzelf buitenspel'.

Volgens Knoops wil de PVV niet specifiek van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht ontnemen. In het PVV-programma staat dat de partij mensen met een dubbele nationaliteit het stemrecht wil ontzeggen, en hen ook niet wil toestaan een politiek ambt te bekleden. 'Dit heeft niets van doen met personen 'met een moslimachtergrond'', schrijft Knoops in een brief aan Akyol, die door Wilders op Twitter werd gezet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.