Terug

Volg Vandaag Inside

Oekraïne haalt gepensioneerde doelman (45) bij nationale elftal

Oekraïne haalt gepensioneerde doelman (45) bij nationale elftal

7 okt 2020, 17:25

Oekraïne heeft de gepensioneerde keeper Oleksandr Sjovkovskyj, 45 jaar oud, noodgedwongen opgenomen in de selectie voor het oefenduel van woensdag met Frankrijk. Drie andere keepers hebben positief getest op het coronavirus.

Sjovkovskyj, die in 2016 een punt zette achter zijn loopbaan, is momenteel werkzaam als assistent van bondscoach Andrei Sjevtsjenko. De doelman heeft bijna honderd interlands achter zijn naam staan. Volgens de Oekraïense voetbalbond is Sjovkovskyj in "goede fysieke conditie". Hij wordt achter Cheorchi Boesjtsjan van Dinamo Kiev de tweede doelman.

Nadat maandag bij vaste keus Andrij Piatov een besmetting werd vastgesteld, testten ook Joeri Pankiv en Andrij Loenin positief. De drie besmette keepers zijn in het trainingskamp in Frankrijk in quarantaine gegaan.

Na het duel met Frankrijk volgen er voor Oekraïne nog duels in de Nations League met Duitsland (zaterdag) en Spanje (13 oktober).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.