Terug

Volg Vandaag Inside

'Nyck de Vries kreeg al na 11 testrondes van Daniel Ricciardo ontslag'

'Nyck de Vries kreeg al na 11 testrondes van Daniel Ricciardo ontslag'

18 juli 2023, 15:45

De test van Daniel Ricciardo vorige week op Silverstone was bepalend voor de toekomst van Nyck de Vries, maar nu vertelt Red Bull-teambaas Christian Horner in de F1 Nation-podcast dat De Vries na 11 testrondes al het telefoontje kreeg dat hij vervangen zou worden.

Het grootste deel van het seizoen had De Vries moeite om de prestaties van zijn teamgenoot, Yuki Tsunoda, te evenaren en daarom is ervoor gekozen om hem voor de zomerstop nog te vervangen door Daniel Ricciardo. Horner legt uit dat Ricciardo als derde coureur van Red Bull de kans kreeg om tijdens de bandentest op Silverstone te laten zien wat hij nog in huis heeft en als dat voldoende was, dan waren de kansen voor De Vries meteen verkeken.

Terwijl Horner onder de indruk was van de rondetijden die Ricciardo direct uit de auto wist te halen, pakte Helmut Marko, de topadviseur van Red Bull, na 11 rondes zijn telefoon om De Vries het slechte nieuws te brengen: “Het gebeurde allemaal sneller dan verwacht, met in het achterhoofd dat we die test nog niet achter de rug hadden.”

In de podcast bevestigt Horner dat hij vanaf het begin twijfels had over De Vries en hem eerder als noodoplossing zag na het vertrek van Pierre Gasly bij AlphaTauri: “Nyck is een zeer vaardige coureur, een Formule E-kampioen en Formule 2-kampioen. Hij heeft duidelijk veel ervaring, maar hij is geen jonge coureur als je naar zijn leeftijd kijkt. Ik kon daarom niet inzien hoe hij binnen ons juniorprogramma paste. Het was altijd een noodoplossing.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.