Terug

Volg Vandaag Inside

Radiozenders draaien Marco Borsato en Ali B voorlopig niet meer

Radiozenders draaien Marco Borsato en Ali B voorlopig niet meer

21 jan 2022, 11:28

Meerdere Nederlandse radiozenders draaien voorlopig muziek van Marco Borsato en Ali B niet meer. Dat laten de NPO, Talpa, Qmusic en 100% NL vrijdag weten. De zenders doen dit in reactie op de uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag van de twee bij The Voice of Holland. Daar waren ze coach van de kandidaten.

Bij de NPO gaat het onder meer om de zenders NPO Radio 1 en NPO Radio 2. De zenders FunX en NPO 3FM draaiden de muziek van Borsato en Ali B al niet.

Een woordvoerder van Talpa laat weten dat "de muziek van Marco Borsato en Ali B op dit moment niet op de playlist van één van onze radiozenders staat". Talpa draait de muziek niet zolang het onderzoek duurt. "Door de gevoelens in de samenleving en onder onze programmamakers hebben wij besloten in afwachting van het onderzoek de komende periode muziek van Marco Borsato en Ali B niet in te plannen. Uiteraard keuren we seksueel overschrijdend gedrag te allen tijde af."

Een woordvoerder van Qmusic zegt dat het "ontzettend pijnlijk" moet zijn "voor de dappere slachtoffers om op dit moment muziek te horen van Marco Borsato en Ali B". "Daarom draaien wij de muziek van Ali B en Marco Borsato op dit moment uiteraard niet." Ook radiozender 100% NL heeft laten weten de muziek van Borsato niet meer te draaien, omdat dat "niet gepast" zou zijn. Ali B werd sowieso niet gedraaid op de zender.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.