Terug

Volg Vandaag Inside

'Nieuwe wending in keeperssoap Comoren, tóch veldspeler op doel'

'Nieuwe wending in keeperssoap Comoren, tóch veldspeler op doel'

24 jan 2022, 15:25

De Comoren spelen naar alle waarschijnlijkheid zonder échte keeper in de achtste finales van de Afrika Cup. De enige overgebleven doelman in de selectie, Ali Ahamada, testte afgelopen week positief op corona. Aan de vooravond van het duel testte hij echter negatief, maar mag hij van de organisatie tóch niet onder de lat verschijnen.

Volgens ingewijden staat dat in de reglementen van de Afrika Cup. Een positief geteste speler moet volgens de Afrikaanse voetbalbond (CAF) vijf dagen in isolatie. Hierdoor kan Ahamada nog niet in actie komen, waardoor de Comoren een creatieve oplossing moeten zoeken.

De kleine eilandengroep stuntte afgelopen week nog door als één van de beste nummers 3 zich te kwalificeren voor de knock-outfase van het continentale toernooi. Corona lijkt alleen roet in het eten te gooien, aangezien de selectie momenteel 9 positief geteste spelers heeft. Daarnaast kan de eerste goalie Salim Ben Boina vanwege een kwetsuur niet in actie komen en zijn reservedoelmannen niet beschikbaar. Hierdoor moeten de Comoren maandagavond tegen Kameroen een beroep doen op een veldspeler onder de lat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.