Terug

Volg Vandaag Inside

Napoli laat Hamsik naar China gaan

Napoli laat Hamsik naar China gaan

14 feb 2019, 14:46

NAPELS (ANP) - Napoli heeft dan toch afscheid genomen van Marek Hamsik. De Slowaakse middenvelder speelde sinds 2007 meer dan vijfhonderd wedstrijden voor de lichtblauwe brigade uit Napels. Hamsik stapt nu over naar de Chinese club Dalian Yifang, waar hij naar verluidt 9 miljoen euro per jaar gaat verdienen.

De 31-jarige Slowaak onttroonde ruim een jaar geleden Diego Maradona als topscorer aller tijden van Napoli. Hamsik, ook bekend vanwege zijn hanenkam, maakte 121 doelpunten voor de Italiaanse club. De afgelopen weken kwam de aanvoerder slechts sporadisch in actie in het elftal van trainer Carlo Ancelotti, ook omdat hij bezig was met een transfer naar China. Dalian Yifang betaalt zo'n 20 miljoen euro voor Hamsik. Napoli hield de overgang aanvankelijk tegen, omdat het geen akkoord kon bereiken met de Chinese club over de wijze van betalen.

Voorzitter Aurelio Di Laurentiis van Napoli meldde donderdag via Twitter dat de transfer nu toch rond is. ,,We hebben een akkoord met Dalian. Ik wens Marek alle geluk toe in China. Bij Napoli staat de deur altijd open voor hem.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.