Terug

Volg Vandaag Inside

'Mohammed Kudus wil graag vertrekken bij Ajax'

'Mohammed Kudus wil graag vertrekken bij Ajax'

22 juli 2023, 18:37

Mohammed Kudus wil graag bij Ajax vertrekken. Dat heeft de Ghanees de leiding van zijn club laten weten, zo vertelde trainer Maurice Steijn na het verloren oefenduel met Anderlecht (3-0) aan aanwezige verslaggevers.

"Hij is duidelijk geweest, maar ik heb aangegeven dat ik hoop dat hij nog minimaal een jaar blijft", zei de nieuwe coach van Ajax. "Dat zou alle andere spelers ook een extra boost geven. Hij is misschien wel onze beste speler van dit moment."

Maar Kudus aast op een transfer naar een Europese topclub. Volgens Engelse media maakt het kapitaalkrachtige Chelsea werk van de komst van de Ghanees die nog twee jaar in Amsterdam onder contract staat. Ajax nam eerder deze zomer afscheid van Jurriën Timber (Arsenal) en Dusan Tadic (Fenerbahçe). De club is akkoord met Fulham over een vertrek van Calvin Bassey, die zelf nog geen overeenstemming met de club uit Londen heeft bereikt. Fulham wil zo'n 21 miljoen euro voor de verdediger betalen.

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat zoekt volgens Steijn naar versterkingen. Ajax wil nog een rechtsbenige verdediger en een spits die met Brian Brobbey moet concurreren. Voor de positie achterin is Josip Sutalo in beeld. De verdediger van Dinamo Zagreb speelde vorige maand met Kroatië tegen het Nederlands elftal in de halve finale van de Nations League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.