Terug

Volg Vandaag Inside

Ministerie: 'Schiphol levert op dit moment niet de kwaliteit die we verwachten'

Ministerie: 'Schiphol levert op dit moment niet de kwaliteit die we verwachten'

4 juni 2022, 21:04

De drukte op Schiphol is 'zeer zorgelijk', laat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten. KLM meldde zaterdagmiddag deze dag geen passagiers meer van Europese bestemmingen naar Schiphol te vliegen.

'Schiphol levert op dit moment niet de kwaliteit die we van de luchthaven verwachten. Het kabinet is voortdurend in gesprek met Schiphol. In die gesprekken dringt het kabinet er bij Schiphol op aan het uiterste te doen om de problemen snel op te lossen', verklaart het ministerie.

KLM had vrijdag al aangekondigd dit drukke pinksterweekeinde tot vijftig vluchten per dag te annuleren. Het zou hoofdzakelijk Europese vluchten betreffen. Zaterdag liep het aantal wachtende passagiers op Schiphol op. Dat kwam volgens KLM onder meer door 'ongunstige weersomstandigheden en baanonderhoud'.

De luchthaven heeft al langer last van lange wachtrijen. Tekort aan personeel is een belangrijke oorzaak van de problemen. Schiphol sloot deze week met de vakbonden een akkoord die personeel meer loon geeft en de arbeidsomstandigheden moet verbeteren.

Daarmee zijn de problemen nog niet direct opgelost. 'Schiphol moet aan de slag om medewerkers te werven en te behouden. Er is nog veel werk aan de winkel om te zorgen voor een goede doorstroming van passagiers op Schiphol komende zomer', aldus het ministerie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.