Terug

Volg Vandaag Inside

Messi evenaart legendarische prestatie van Henry

Messi evenaart legendarische prestatie van Henry

12 juli 2020, 15:50

Lionel Messi heeft zaterdagmiddag opnieuw geschiedenis geschreven op bezoek bij Real Valladolid. Door de assist van de Argentijn op Arturo Vidal, komt Messi nu op twintig assists en 22 goals. Messi is de tweede speler, uit de vijf grote competities, die minstens 20 goals en assists heeft in één seizoen. Zijn voorganger is Franse voetballegende Thierry Henry.

In het seizoen 2002/2003 gaf Henry 20 assists en scoorde de Fransman 24 doelpunten in de Premier League, ruim zeventien jaar later wordt dit record pas evenaart door Lionel Messi. De Fransman deed het in 37 duels, Messi in 31.

Nog een gelijkenis uit dat seizoen is dat Henry toen tweede werd met The Gunners. Ook Barcelona lijkt af te stevenen op de tweede plek, de Catalanen spelen nog twee duels en staan één punt achter op Real Madrid. De Koninklijke hebben één duel minder gespeeld dan hun rivalen uit Catalonië. Wat Barça misschien goed doet, is dat Arsenal het jaar erop ongeslagen kampioen werd in de Premier League..

Lionel Messi z'n grootste fan is misschien wel Jan Boskamp. Jan geniet keer op keer van de beelden van de kleine dribbelaar. Bekijk het fragment hieronder.

Jan en René genieten van Messi op zwoele muziek
4:36
Jan en René genieten van Messi op zwoele muziek

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.