Terug

Volg Vandaag Inside

'Memphis verzoekt FC Barcelona om transfervrij vertrek na WK'

'Memphis verzoekt FC Barcelona om transfervrij vertrek na WK'

9 nov 2022, 17:14

Memphis Depay heeft FC Barcelona verzocht om mee te werken aan een voortijdig vertrek na het aanstaande WK in Qatar, meldt The Express. De 28-jarige aanvaller kreeg eerder al toestemming om de selectie van de Spaanse topclub te verlaten en in Nederland toe te werken naar de eindronde. De Oranje-international is herstellende van een hamstringblessure die hem sinds begin september aan de kant houdt.

Het clubbestuur van Barcelona zou niet onwelwillend staan tegenover dit vroege afscheid. Door het breken met Depay hopen de Catalanen wat ruimte vrij te maken in hun salarishuishouding. Eerder werd al bekend dat verschillende clubs in Engeland een geschikte versterking zien in de dan mogelijk transfervrije speler. Zo zouden ploegen als Tottenham Hotspur en zijn oude club Manchester United onder de geïnteresseerden zijn.

Uitzicht op speelminuten was er allang niet meer voor Depay. In de voorbereiding op het huidige seizoen werd duidelijk dat de ex-PSV'er niet tot nauwelijks voor zou komen in de plannen van trainer Xavi. Een vooruitzicht waar de van Olympique Lyon overgekomen spits op probeerde in te spelen. Zo werd duidelijk dat er afgelopen zomer tevergeefs gewerkt is aan een vertrek naar Juventus. Hoge salariseisen zouden bij 'de Oude Dame' de directe aanleiding zijn geweest om de onderhandelingen te staken.

De 81-voudig international ligt nu in principe tot komende zomer vast in Camp Nou. Vorig jaar juli kwam hij op voorspraak van voormalig trainer Ronald Koeman transfervrij over van Olympique Lyon.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.