Terug

Volg Vandaag Inside

Memphis trots op goede vriend: 'Het doet me goed hoe hij bezig is bij Ajax'

Memphis trots op goede vriend: 'Het doet me goed hoe hij bezig is bij Ajax'

16 okt 2019, 15:30

Quincy Promes kwam afgelopen zomer als grote aankoop binnen bij Ajax. Na een moeizame start heeft de aanvaller zijn draai gevonden bij de Amsterdammers. Promes heeft zich inmiddels in de basiself van trainer Erik ten Hag geknokt en was de afgelopen weken belangrijk met een aantal cruciale doelpunten. Memphis Depay, boezemvriend van Promes, staat er niet van te kijken dat zijn vriend goed bezig is bij Ajax.

'Het doet me goed hoe Quincy bezig is bij Ajax', reageert Memphis in een uitgebreid interview met Voetbal International. 'Ik wist dat het zou komen. Soms leggen mensen heel snel druk op spelers, terwijl ze net binnen zijn bij een nieuwe club. Dat zag je dit seizoen bijvoorbeeld ook met Eden Hazard, bij Real Madrid.'

Depay ziet echter dat goede voetballers altijd terug kunnen vallen op ‘bepaalde basiskwaliteiten’: 'Ik heb me niet druk gemaakt over Quincy. Want ik weet wat hij in huis heeft.'

Promes kwam tot nu toe negen keer in actie namens Ajax in de Eredivisie, waarin hij vijf goals wist te maken. In de Champions League was de 27-jarige aanvaller ook tweemaal trefzeker.

Memphis heeft ook complimenten over voor PSV-spits Donyell Malen. 'Donyell is een fantastisch talent, met een fijne techniek en veel snelheid. En hij scoort gemakkelijk, dat heeft hij ook al bij ons bewezen. Ik denk dat zijn debuut in Oranje, vorige maand, hem een extra boost heeft gegeven om zichzelf nóg meer te laten zien. Daar is Donyell nu volop mee bezig. Het is echt genieten om dat proces te volgen.'

VIDEO - René: ‘Memphis zou een prima speler zijn voor Barcelona’

René: ‘Memphis zou een prima speler zijn voor Barcelona’
1:18
René: ‘Memphis zou een prima speler zijn voor Barcelona’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.