Terug

Volg Vandaag Inside

Max Verstappen wint sprintrace Grand Prix van België

Max Verstappen wint sprintrace Grand Prix van België

29 juli 2023, 18:28

Max Verstappen heeft zaterdag in zijn Red Bull de sprintrace van de Grand Prix van België gewonnen. De Nederlandse wereldkampioen, eerder op de dag al de snelste in de sprint 'shoot-out' (kwalificatie), gaf in de openingsronden na een bandenwissel slechts even zijn leidende positie prijs. Vrij snel nam hij echter weer afstand van de Australiër Oscar Piastri, die in zijn McLaren als tweede eindigde. Pierre Gasly werd derde.

Vanwege zware regenval werd de start van de race met een half uur uitgesteld, waarna de coureurs verplicht op regenbanden achter de safetycar aan het werk begonnen. Nadat de wedstrijd werd vrijgegeven met een 'rollende start' waren er nog 11 ronden, in plaats van de geplande 15, te gaan.

In de eerste ronden wisselden de coureurs massaal van banden. Verstappen was daarbij niet de eerste en verloor daardoor zijn leidende positie aan de Australiër Oscar Piastri, de coureur van McLaren. Nadat de safetycar opnieuw op de baan was gekomen, nu na een crash van Spanjaard Fernando Alonso, eiste Verstappen de eerste plek met een fraaie inhaalmanoeuvre al snel weer voor zich op.

Het was een bewuste keus om niet als eerste de pitstraat in te gaan, zei Verstappen. "Ik had als eerste naar binnen kunnen gaan, maar het was er enorm druk. Dat wilden we vermijden, we gingen op safe. We verloren er slechts één positie door, dat was niet zo'n probleem. Ik kon dat ook snel herstellen. We hebben de race eigenlijk in grote lijnen gecontroleerd."

Verstappen reed vrijdag ook al de snelste tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van België. Vanwege een gridstraf moet hij zondag echter vanaf de zesde positie starten. "Ik moet er morgen een paar voorbij", zo keek hij alvast vooruit. "Dat brengt altijd wat risico's met zich mee. Maar ik denk dat ik een goede kans heb om de race goed af te sluiten."

De Nederlander heeft de laatste zeven hoofdraces in de Formule 1 gewonnen. Hij gaat ruim aan kop in het klassement voor de wereldtitel. Ook de zege in de sprintrace leverde hem 8 extra punten op. Sergio Pérez, de Mexicaanse ploeggenoot van Verstappen en ook zijn eerste achtervolger in de strijd om de wereldtitel, viel zaterdag uit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.