Terug

Volg Vandaag Inside

'Max Verstappen grootste Nederlandse sporter ooit, zelfs groter dan Johan Cruijff'

'Max Verstappen grootste Nederlandse sporter ooit, zelfs groter dan Johan Cruijff'

2 okt 2023, 16:01

Max Verstappen is de grootste sporter die Nederland ooit heeft voortgebracht. Dat stelt Ronald Waterreus in zijn column voor De Limburger.

Waterreus kijkt met heel veel plezier naar de Red Bull-coureur, die komend weekend zijn derde wereldtitel in de Formule 1 kan bemachtigen. “Net zoals u vermoedelijk, geniet ik enorm van Max," schrijft de oud-doelman. "En dat zit 'm niet eens per se in zijn attractieve, gedurfde en vastberaden rijstijl. Mijn sympathie voor hem heeft vooral ook te maken met zijn manier van manifesteren buiten de wedstrijden. Denk dat blauwe racepak even weg en hij oogt nog steeds een beetje als de vlegel van even verderop in de straat. Het jochie dat op een achternamiddag prompt bij u aan kan komen bellen omdat hij per ongeluk een bal in de achtertuin heeft geschoten.”

“Zijn voorkomen van stripheld met de zachte g; het zou bijna afleiden van de status die hij in amper vijf jaar heeft opgebouwd," vervolgt Waterreus. "Met straks drie behaalde wereldtitels in een van de grootste mondiale sporten is hij groter dan Jaap Eden. Groter dan Fanny Blankers-Koen. En, ja, wat mij betreft ook groter dan Johan Cruijff. Max kan nóg drie wereldtitels pakken, desnoods nog tien of twintig, maar één conclusie staat nu al vast. Hij, die pas 26-jarige coureur met de mimiek van Kuifje, is de grootste sporter die ons land ooit heeft voortgebracht."

Verstappen heeft nog maar drie punten nodig om zijn derde wereldtitel in de Formule 1 te bemachtigen. Dat kan dit raceweekeinde, tijdens de Grote Prijs van Qatar. De zesde plaats in de sprintrace op zaterdag volstaat dan om zich al tot wereldkampioen te kronen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.