Terug

Volg Vandaag Inside

Max Verstappen baalt van besluit voor F1-kalender: 'Dat zou heel jammer zijn'

Max Verstappen baalt van besluit voor F1-kalender: 'Dat zou heel jammer zijn'

7 juli 2022, 20:04

Max Verstappen zou het jammer vinden als de Grote Prijs van België volgend jaar niet meer op de Formule 1-kalender zou staan. Spa-Francorchamps, het circuit waar de GP van België verreden wordt, ontbreekt momenteel op de conceptkalender voor 2023. Ook voor de Grand Prix in Frankrijk lijkt geen plaats meer.

De races op die locaties lijken te sneuvelen doordat Las Vegas werd toegevoegd aan de F1-kalender voor 2023. Ook staan er races gepland in onder meer Zuid-Afrika en China.

Verstappen herhaalde donderdagmiddag wat hij eerder dit jaar al eens zei over het mogelijk verdwijnen van de race in België. 'Dat zou heel jammer zijn', zei de regerend wereldkampioen. 'Het is mijn favoriete circuit in de wereld, met al die snelle bochten en de flow in het algemeen.'

De kalender voor 2023 ligt overigens nog niet officieel vast. Voor Spa is er bovendien nog een sprankje hoop op een verlenging van het aflopende contract, mochten de wedstrijden in bijvoorbeeld Zuid-Afrika of China uiteindelijk toch niet op de kalender komen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.