Terug

Volg Vandaag Inside

Materazzi blikt terug op beruchte kopstoot Zidane: 'Ik heb liever je zus'

Materazzi blikt terug op beruchte kopstoot Zidane: 'Ik heb liever je zus'

3 mei 2020, 18:14

Misschien wel even beroemd als berucht: de manier waarop Zinedine Zidane in 2006 afscheid nam van zijn actieve loopbaan als voetballer. De Fransman deelde in de WK-finale van 2006 een kopstoot uit aan tegenstander Marco Materazzi en kreeg vervolgens een rode kaart gepresenteerd door scheidsrechter Horacio Elizondo.

De Italiaanse mandekker geeft aan dat hij zelf ook zomaar van het veld gestuurd had kunnen worden. 'De kopstoot van Zidane? Ik zag die actie niet aankomen. Dat was mijn geluk, want als ik er wel klaar voor was geweest, hadden we beiden de kleedkamers kunnen opzoeken', reageert Materazzi op het incident.

Het duo had het de gehele wedstrijd al aan de stok met elkaar. 'We hadden contact gehad in het strafschopgebied, waarna hij de score opende. Gennaro Gattuso zei dat ik hem extra kort moest dekken. Na die eerste clash bood ik mijn excuses aan, maar hij zei dat ik hem pijn had gedaan.'

'Na de derde clash werd ik wat pissig. Hij zei: ik geef je later mijn shirt wel. Ik reageerde met: ik heb liever je zus', blikt Materazzi terug. Het moment van de kopstoot vond plaats in de verlenging. Uitgerekend Materazzi knikte in het finaleduel de 1-1 binnen en Italië ging er uiteindelijk vandoor met de eindzege. De FIFA onderzocht het moment en ook Materazzi kreeg een schorsing en een boete opgelegd, net als Zidane.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.