Terug

Volg Vandaag Inside

Mark-Jan Fledderus wordt technisch directeur bij Eredivisie CV

Mark-Jan Fledderus wordt technisch directeur bij Eredivisie CV

8 juni 2023, 17:38

Mark-Jan Fledderus heeft een nieuwe functie in het betaalde voetbal. De begin februari bij FC Groningen ontslagen technisch directeur gaat bij de Eredivisie CV aan de slag als technisch manager.

De 40-jarige Fledderus wordt verantwoordelijk voor de sportief technische ontwikkeling van de Eredivisie en de achttien clubs die daarin uitkomen. "Met als ambitie om de algehele kwaliteit van de competitie te verbeteren en de top 6-positie in Europa te handhaven", aldus de Eredivisie CV.

De Eredivisie CV werkte niet eerder met een technisch manager. "De komst van Mark-Jan is de volgende stap in de verdere professionalisering van de Eredivisie CV", zegt directeur Jan de Jong. "Wij zijn niet alleen van de commerciële ambities, maar juist ook van de sportieve doelstellingen. We willen immers de zesde competitie van Europa blijven. Mark-Jan weet wat het is om in de Eredivisie te voetballen en wat het is om technisch directeur te zijn bij een club in de Eredivisie."

Fledderus werd bij FC Groningen ontslagen vanwege het uitblijven van resultaten. De voormalige middenvelder kreeg veel kritiek, onder meer vanwege zijn aankoopbeleid, uitlatingen in de media en omgang met personeel. Groningen degradeerde vorige maand uit de Eredivisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.