Manchester City ontsnapt aan nederlaag en houdt zicht op titel

15 mei 2022, 17:25

Manchester City heeft de kansen op de Engelse titel in eigen hand gehouden door bij West Ham United na een achterstand van 2-0 een punt te pakken. De ploeg van trainer Pep Guardiola kwam in de tweede helft op gelijke hoogte: 2-2. City gaat daardoor met minimaal 1 punt voorsprong op Liverpool de laatste competitieronde in.

De titelverdediger in de Premier League heeft nu 4 punten meer dan Liverpool, maar de winnaar van de FA Cup speelt dinsdag nog uit tegen Southampton. Tijdens de laatste speelronde, volgende week zondag, staan de wedstrijden Manchester City - Aston Villa en Liverpool - Wolverhampton Wanderers op het programma.

West Ham kwam in eigen stadion met 2-0 voor, via twee doelpunten van Jarrod Bowen. Jack Grealish bracht aan het begin van de tweede helft de spanning terug en via een eigen doelpunt van Vladimír Coufal werd het 2-2. In de slotfase kon Riyad Mahrez vanaf 11 meter City naar de winst schieten, maar doelman Lukasz Fabianski stopte de strafschop van de Algerijn.

Leeds United pakte in de strijd tegen degradatie een belangrijk punt dankzij een doelpunt van de Nederlandse verdediger Pascal Struijk. De invaller trok in de blessuretijd de stand gelijk tegen Brighton & Hove Albion: 1-1. Leeds kwam daardoor op 35 punten, 1 punt meer dan Burnley dat net onder de degradatiestreep staat, maar wel een wedstrijd minder speelde. Norwich City en Watford zijn al gedegradeerd. Met doelman Tim Krul op de bank pakte Norwich nog wel een punt bij Wolverhampton Wanderers (1-1), Watford verloor met 5-1 van Leicester City.