Terug

Volg Vandaag Inside

'Maaltijdbezorger' die veld FC Volendam betrad krijgt stadionverbod en boete

'Maaltijdbezorger' die veld FC Volendam betrad krijgt stadionverbod en boete

25 okt 2022, 12:44

De 'maaltijdbezorger' die afgelopen weekend het veld betrad bij FC Volendam-SC Heerenveen krijgt een stadionverbod en een boete. Dat laat Volendam-directeur Richard de Weijze weten aan de Leeuwarder Courant.

Tijdens de tweede helft van Volendam-Heerenveen rende plotseling een man, verkleed als maaltijdbezorger, het veld op. Bij FC Volendam zijn ze niet te spreken over de actie: "We hopen maar dat dit bij een incident blijft. Het was een eenmansactie van een YouTuber, die opdrachten krijgt van zijn volgers om gekke stunts uit te halen. Dit keer was dat: bezorg een pizza tijdens een wedstrijd van FC Volendam. Dat is voor hem zijn inkomstenbron. Nou, hij heeft zijn aandacht gehad, maar wij zijn echt niet blij met figuren die over de rug van het voetbal heen willen scoren," aldus directeur Richard de Weijze.

De man kan dan ook rekenen op een forse straf: "Dit is een gevalletje illegaal het veld betreden. Daar staat een stadionverbod op bij FC Volendam en een boete van 2000 euro. We hebben deze persoon ook aangemeld bij de KNVB en daar rekenen ze een boete van 450 euro en mogelijk een landelijk stadionverbod. Hoe lang dat stadionverbod gaat duren? Dat moeten we nog even bekijken. Dit soort kwesties hebben we niet elke week aan de hand gelukkig. Maar meestal moet je dan denken aan een jaar."

Als de man de beelden die hij maakte uitzendt, kan hij ook nog een sanctie krijgen van ESPN: "Die rechten op beelden tijdens de wedstrijd liggen bij ESPN. Iedereen mag tijdens de wedstrijd beelden maken, maar dan uitsluitend voor privégebruik. Het is echter aan ESPN of zij hier tegen gaan optreden, als deze persoon de beelden daadwerkelijk publiceert en er aan gaat verdienen," aldus Richard de Weijze.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.