Terug

Volg Vandaag Inside

Luis Rubiales treedt af als president van Spaanse voetbalfederatie

Luis Rubiales treedt af als president van Spaanse voetbalfederatie

10 sep 2023, 22:20

Voorzitter Luis Rubiales van de Spaanse voetbalbond is alsnog afgetreden vanwege zijn omstreden kus bij de huldiging na de finale van het WK voetbal voor vrouwen, melden Britse media.

Hij gaf uiteindelijk gehoor aan het verzoek van de voetbalbond RFEF om zijn functie neer te leggen na de wereldwijde commotie over het incident. Rubiales gaf vorige maand na de door Spanje gewonnen finale tegen Engeland een kus vol op de mond van international Jenni Hermoso.

De 46-jarige Rubiales bood eerder al wel zijn excuses aan voor het incident, maar weigerde af te treden. Hij hield vol dat Hermoso had ingestemd met de kus, maar de voetbalster liet weten dat ze het niet leuk had gevonden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.