Terug

Volg Vandaag Inside

Lof voor Barcelona-aanwinst De Jong: ‘Dan is hij gevaarlijker dan Neymar’

Lof voor Barcelona-aanwinst De Jong: ‘Dan is hij gevaarlijker dan Neymar’

9 sep 2021, 15:39

Ronald Koeman is blij met de komst van Luuk de Jong naar FC Barcelona 'Bij een voorzet is Luuk gevaarlijker dan Neymar', zegt de Nederlandse trainer van de Catalaanse club bij de NOS over de spits, die donderdag werd gepresenteerd.

'Luuk is een ander type aanvaller dan we hebben en ik vind dat ieder team zo'n type moet hebben. Ik heb dat vorig jaar al aangegeven bij de club. Ik wil gewoon met mijn voorhoedespelers kunnen veranderen. Als de wedstrijd vraagt om een type als Luuk, dan zal hij spelen of invallen', aldus de coach.

Koeman geeft ook aan dat de nood hoog was bij Barcelona. 'Op de laatste dag van de transferperiode raakten we Antoine Griezmann kwijt, terwijl we maar drie aanvallers hadden. Mijn eerste contact met Luuk was al op 8 augustus en daarvoor heb ik vaak gedacht; waarom heeft Barcelona niet zo'n type aanvaller?'

Barcelona huurt De Jong voor een jaar van Sevilla, de club waar hij vorig seizoen uit beeld raakte. Na vijf jaar bij PSV stapte hij in de zomer van 2019 over naar de Spaanse club. Een jaar later was hij de grote held van Sevilla. Met twee treffers in de finale tegen Internazionale (3-2) had hij een groot aandeel in het winnen van de Europa League. Hij is na Frenkie de Jong en Memphis Depay de derde Nederlandse speler in de selectie van Koeman.

De Jong behoorde eerder deze zomer nog tot de EK-selectie van Oranje. De nieuwe bondscoach Louis van Gaal selecteerde hem niet voor de afgelopen drie WK-kwalificatieduels.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.