Terug

Volg Vandaag Inside

L'Equipe lekt bizar hoog salaris van 34-jarige Messi

L'Equipe lekt bizar hoog salaris van 34-jarige Messi

18 sep 2021, 12:27

Lionel Messi tekende afgelopen zomer een mega-contract voor 2 seizoenen met een optie voor nog een jaar bij Paris Saint-Germain. L'Equipe pakt zaterdag uit met details uit het contract van de kleine Argentijn, waaronder zijn astronomische salaris. Eén ding is in ieder geval zeker: Messi hoeft de komende jaren niet op een houtje te bijten in de Franse hoofdstad.

De inmiddels 34-jarige wereldster pakt in zijn eerste seizoen bij PSG maar liefst 30 miljoen euro. Dit bedrag wordt in zijn tweede jaar verhoogd naar 40 miljoen euro door middel van een loyaliteitsbonus. Mocht het verblijf van Messi per slot van rekening goed bevallen, dan zal het laatst genoemde bedrag nogmaals op de bankrekening van de Argentijn gestort worden. Dat betekent dat Messi op 37-jarige leeftijd nog maar eens 40 miljoen euro zou kunnen opstrijken.

Het salaris van Messi komt overeen met dat van Neymar. Opmerkelijk is wel dat de loonstrook van de derde superster Kylian Mbappé ruim achterblijft. Met een bedrag van 12 miljoen euro wordt de Fransman een paar loonschalen lager ingedeeld. Echter deed PSG afgelopen zomer verwoede pogingen om het contract van Mbappé open te breken, waarmee zijn salaris hoger zou uitvallen dan dat van de Zuid-Amerikaanse supersterren. De Franse wereldkampioen ging echter niet in op de voorstellen en lijkt gekozen te hebben voor een toptransfer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.