Terug

Volg Vandaag Inside

Leeds United als kampioen naar Premier League

Leeds United als kampioen naar Premier League

18 juli 2020, 17:58

Leeds United keert als kampioen van de Championship terug in de Premier League. Zonder zelf in actie te komen, werd de ploeg van de Argentijnse manager Marcelo Bielsa eerst zeker van promotie en een dag later ook van het kampioenschap. Leeds pakte voor de vierde keer de titel op het tweede niveau in Engeland. Dat deed de club eerder in 1924, 1964 en 1990.

Leeds kon vrijdag na zestien jaar afwezigheid de terugkeer in de hoogste afdeling vieren na de nederlaag van West Bromwich Albion, de nummer 2 van de ranglijst, bij Huddersfield Town (2-1). De ploeg van Bielsa was daardoor zeker van een plek bij de bovenste twee in de Championship. Omdat het als derde geklasseerde Brentford zaterdag na acht overwinningen op rij verloor bij Stoke City (1-0) is Leeds United door geen enkele ploeg meer in te halen.

De drievoudig kampioen van Engeland speelt zondag tegen Derby County, de ploeg van trainer Phillip Cocu.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.