Lazio op eigen veld onderuit in aanloop naar duel met Feyenoord

30 okt 2022, 20:10

Lazio heeft in de strijd om de landstitel een onverwachte nederlaag geleden tegen Salernitana. De ploeg van coach Maurizio Sarri, donderdag tegenstander van Feyenoord in de Europa League, was al zes wedstrijden ongeslagen in de Serie A maar ging tegen de middenmoter op eigen veld met 3-1 ten onder.

Lazio kwam kort voor rust op voorsprong dankzij een doelpunt van Mattia Zaccagni, die vroeg in het duel al bijna doel had getroffen. Kort nadat Pedro namens Lazio de paal had geraakt, was Zaccagni met zijn linkervoet verantwoordelijk voor de 1-0.

Ook na rust waren de beste kansen aanvankelijk voor de thuisploeg, maar in de 51e minuut maakte Antonio Candreva gelijk, waarna het duel door doelpunten van Federico Fazio en Boulaye Dia volledig kantelde. Salernitana-coach Davide Nicola bracht in de slotfase nog de Nederlander Tonny Vilhena in het veld. De slotfase werd gekenmerkt door enkele opstootjes.

Lazio is nu vierde en zag de achterstand op koploper Napoli groeien tot 8 punten. Feyenoord verloor begin september het eerst groepsduel met Lazio met 4-2. Het moet donderdag winnen om nog kans te maken op overwintering in de Europa League.