Terug

Volg Vandaag Inside

Koningspaar na bezoek slavernijmuseum opgewacht door woedende menigte

Koningspaar na bezoek slavernijmuseum opgewacht door woedende menigte

20 okt 2023, 12:42

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima moesten vrijdag door een woedende menigte van demonstranten naar hun auto na een bezoek aan museum Slave Lodge in Kaapstad. De sfeer was grimmig: de demonstranten lieten geen enkele ruimte over voor het paar en de beveiligers moesten hardhandig ingrijpen.

Tientallen demonstranten doken op het paar toen het museum uitkwam. Onderweg kreeg de koning een inheemse boog in zijn handen gedrukt.

Een heikel moment kwam toen Máxima om de auto heen moest, naar haar kant. De Nederlandse en Zuid-Afrikaanse beveiligers moesten de demonstranten op dat moment hard aan de kant duwen. De koningin werd door beveiligers door de menigte getrokken.

Uiteindelijk kwam het paar ongehavend bij de auto aan, om te vertrekken naar het volgende onderdeel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.