Terug

Volg Vandaag Inside

'Koeman moet dit seizoen La Liga en de Copa del Rey winnen'

'Koeman moet dit seizoen La Liga en de Copa del Rey winnen'

15 okt 2021, 11:22

Oud-president Josep Bartomeu van FC Barcelona heeft zich uitgesproken over het functioneren van trainer Ronald Koeman, tegenover SPORT. Hij ziet dat Koeman op een lastig moment is ingestapt, maar vindt ook dat hij het nieuwe seizoen wel prijzen moet gaan pakken in Spanje.

De steun van Bartomeu is niet geheel onverwachts aangezien hij de man was die Koeman naar Barcelona haalde in de zomer van 2020. De bestuurder moest eind 2020 uiteindelijk na grote druk zelf de club verlaten. Zijn opvolger Joan Laporta heeft allerminst een goede relatie met Koeman. Na vorig seizoen werd de trainer nog in de wacht gezet, toen Laporta op zoek ging naar een vervanger. Uiteindelijk mocht de Nederlander blijven, maar gaat de communicatie nog regelmatig stroef. Laporta heeft zich meermaals negatief uitgelaten over Koeman in het openbaar.

Laporta's voorganger Bartomeu had een betere band met Koeman en vindt ook dat de trainer respect verdient voor zijn werkzaamheden. 'Hij is Messi kwijt en is op een heel moeilijk moment bij de club gekomen. Hij heeft de Copa del Rey gewonnen en in La Liga deed hij ook lang mee. De Champions League is een ander verhaal. Het kost tijd om een team op te bouwen zonder de beste speler ter wereld.' Geheel vrijblijvend is dat niet volgens Bartomeu. 'Dit seizoen moet Barcelona wel La Liga en de Copa del Rey winnen'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.