Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB wil dispensatie voor quarantaine internationals

KNVB wil dispensatie voor quarantaine internationals

25 aug 2020, 13:30

De KNVB hoopt dat de internationals die in het buitenland voetballen gewoon inzetbaar zijn voor de interlands tegen Polen (4 september) en Italië (7 september) in de Nations League. De voetbalbond heeft bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het verzoek neergelegd dat spelers niet eerst in quarantaine hoeven als ze komende maandag in Zeist arriveren.

Het ministerie bevestigt het verzoek van de KNVB. VWS heeft het RIVM om advies gevraagd en wil in de loop van deze week een beslissing nemen.

Reizigers uit landen met code oranje wordt geadviseerd om tien dagen in quarantaine te gaan na aankomst in Nederland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken scherpte maandag het reisadvies voor Spanje en Frankrijk aan vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in beide populaire vakantielanden. Ook voor Groot-Brittannië, waar heel wat internationals van Oranje spelen, geldt code oranje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.