Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB: volgend seizoen nieuwe competitie

KNVB: volgend seizoen nieuwe competitie

16 dec 2019, 20:10

De KNVB voert volgend seizoen een nieuwe competitie in voor spelers jonger dan 21 jaar. Dat is maandag besloten tijdens de bondsvergadering van de nationale voetbalbond in de Johan Cruijff ArenA.

De clubs in het betaald voetbal schaarden zich vorige week al achter de plannen van de KNVB om een nieuwe landelijke competitie te beginnen. De nationale voetbalbond kwam tijdens de algemene vergadering betaald voetbal met het voorstel voor een nieuwe competitie onder 21 jaar voor profclubs en de topamateurs. De plannen waren opgesteld om de ontwikkeling te stimuleren van jonge spelers, die te weinig aan spelen toekwamen.

Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht komen al met een beloftenelftal uit in de eerste divisie. Andere clubs, zoals Feyenoord, krijgen vanaf volgend seizoen nu ook de mogelijkheid om talentvolle spelers op een hoger niveau te laten uitkomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.