Terug

Volg Vandaag Inside

‘KNVB-top op weg naar Portugal voor gesprek met Van Gaal’

‘KNVB-top op weg naar Portugal voor gesprek met Van Gaal’

8 juli 2021, 15:02

De KNVB-top is onderweg naar Portugal voor een gesprek met Louis van Gaal. Eric Gudde, directeur betaald voetbal en Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal, praten donderdag of vrijdag met Van Gaal - die momenteel in Portugal verblijft - om te peilen of hij bondscoach van Oranje wil worden. 

Dat meldt de NOS donderdagmiddag. Van Gaal is voor de KNVB de belangrijkste kandidaat voor de functie van bondscoach van het Nederlands elftal.

Directeur betaald voetbal Eric Gudde en directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma zien in Van Gaal een geschikte opvolger voor Frank de Boer, die na de uitschakeling in de achtste finales op het EK tegen Tsjechië (0-2) opstapte. 

Van Gaal wilde vorige week nog niet zeggen of hij beschikbaar was voor een derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij is officieus met pensioen, sinds zijn ontslag in 2016 bij Manchester United. Vorig jaar na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona stond hij wel open voor een nieuwe periode bij Oranje. ‘Maar toen werd ik beticht van een open sollicitatie’, liet hij vorige week per mail weten. ‘Een ezel stoot zich niet voor de tweede maal aan dezelfde steen.’

Zonder te zeggen dat hij beschikbaar was, wekte Van Gaal wel de indruk dat hij openstond voor gesprekken met de KNVB die volgens Hoogma op zoek is naar een 'echte baas' als opvolger voor De Boer. De dominante Van Gaal past in de profielschets van de KNVB. Hij weet ook hoe je een landenploeg na een mislukt EK (2012) weer succesvol kan maken. Van Gaal eindigde met Oranje als derde op het WK en nam daarmee sportieve revanche voor zijn mislukte eerste optreden bij Oranje toen hij zijn ploeg niet naar het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea wist te loodsen.

Als Van Gaal interesse heeft in een terugkeer naar Oranje, dan zal hij ongetwijfeld een eisenpakket op tafel leggen, De oud-coach van Ajax, Barcelona , AZ, Bayern München en Manchester United heeft graag bekende mensen om zich heen. De nieuwe bondscoach van Oranje staat al snel voor een serie cruciale wedstrijden. Op 1 september wacht een uitduel met Noorwegen in het kwalificatietoernooi voor het WK van eind volgend jaar in Qatar. Daarna wachten thuiswedstrijden tegen Montenegro (4 september) en Turkije (7 september). Nederland staat tweede in de poule van de WK-kwalificatie, met een achterstand van 1 punt op Turkije. Alleen de winnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK.

René ziet de komst van Van Gaal als bondscoach van Oranje wel zitten. Bekijk de beelden hieronder.

René ziet Van Gaal wel zitten als bondscoach: 'Louis laatste ...
4:55
René ziet Van Gaal wel zitten als bondscoach: 'Louis laatste ...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.