Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB onderzoekt kledinglijn Makkelie

KNVB onderzoekt kledinglijn Makkelie

29 okt 2019, 11:21

De voetbalbond KNVB onderzoekt of scheidsrechter Danny Makkelie met zijn persoonlijke webshop de regels overtreedt. De 36-jarige KNVB-arbiter onthulde afgelopen week de komst van een eigen scheidsrechterslijn, die bestaat uit kleding en tal van attributen. De nationale bond heeft een eigen webshop, waarin ook spullen voor scheidsrechters te koop zijn.

"We kijken of dit in lijn is met de regels voor scheidsrechters", zei een woordvoerder van de KNVB naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. "Kan je dit soort nevenactiviteiten doen als KNVB-scheidsrechter? En botst het niet met onze eigen commerciële partners?"

De KNVB heeft een kledingcontract met Nike, terwijl Makkelie kleding aanbiedt van Macron, dat juist weer een contract heeft met de Europese bond UEFA. Op de producten die de scheidsrechter in zijn webshop aanbiedt, staat ook zijn zelf ontworpen logo, bestaande uit de letters DM. Makkelie maakte via Instagram al de nodige reclame voor zijn 'Makkelie Scheidsrechterslijn'.

'Wat was die Makkelie nou aan het lullen, man?'

Johan fileert 'hypocriete' Makkelie
4:50
Johan fileert 'hypocriete' Makkelie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.