Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB gaat BeNeLiga verder onderzoeken

KNVB gaat BeNeLiga verder onderzoeken

25 okt 2019, 19:10

De KNVB gaat een gezamenlijke profcompetitie voor Nederlandse en Belgische topclubs verder onderzoeken. Volgens de bond heeft de zogenoemde BeNeliga wel degelijk potentie.

De KNVB trekt die conclusie uit een eerste onderzoek van Deloitte. Dat consultancybedrijf werd ingeschakeld nadat vertegenwoordigers van Ajax, PSV, AZ, Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht met hun collega's van AA Gent, Club Brugge, KRC Genk, RSC Anderlecht en Standard Luik om de tafel waren gaan zitten. Ze bespraken de mogelijkheid om de kloof met de grootste vijf competities van Europa te verkleinen.

Topclubs verwachten op lange termijn sterker te worden als ze wekelijks meer weerstand krijgen. Een gezamenlijke competitie biedt ook mogelijkheden meer inkomsten te generen. Door de beste clubs van beide landen tegen elkaar te laten spelen, ontneem je andere teams de gelegenheid om tegen de beste ploegen in actie te komen.

Volgens de KNVB en de Belgische voetbalbond hebben de eerste resultaten bevestigd dat de nieuwe BeNeLiga 'potentieel significant waardeverhogend is'. Er is daarom voldoende vertrouwen om over te gaan naar de tweede fase van het onderzoek. Nu wordt onder meer gekeken naar het competitieformaat en de effecten op de de eredivisie en Belgische competitie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.