Terug

Volg Vandaag Inside

'KNVB en Erwin van de Looi in gesprek over nieuw contract'

'KNVB en Erwin van de Looi in gesprek over nieuw contract'

29 mrt 2021, 19:15

De KNVB wil langer door met Erwin van de Looi, de bondscoach van Jong Oranje. Beide partijen zijn al even met elkaar in gesprek om het na het EK aflopende contract te verlengen, melden bronnen in Boedapest, waar het eindtoernooi momenteel wordt gespeeld.

Van de Looi werd in mei 2018 aangesteld als bondscoach, als vervanger van Art Langeler, die bij de bond doorging als directeur voetbalontwikkeling. De oud-coach van onder meer FC Groningen en Willem II ondertekende een verbintenis tot het einde van 2020. Dat contract werd automatisch verlengd toen Van de Looi erin slaagde zich met Jong Oranje voor het EK te plaatsen. Het is de eerste EK-deelname voor Jong Oranje sinds 2013.

Op het EK in Hongarije presteert Jong Oranje vooralsnog teleurstellend. De eerste twee groepswedstrijden tegen Jong Roemenië en Jong Duitsland eindigden allebei in 1-1. Jong Oranje moet dinsdag de laatste groepswedstrijd van Jong Hongarije winnen om kans te houden op deelname aan de kwartfinales. Als Jong Roemenië en Jong Duitsland met 2-2 of meer gelijkspelen, is Jong Oranje sowieso uitgeschakeld.

Van de Looi kreeg de voorbije dagen met toenemende kritiek te maken, vooral vanwege zijn spelsysteem en keuze voor bepaalde basisspelers. Als Jong Oranje met de huidige talentvolle groep de kwartfinales niet haalt, zal die kritiek verder toenemen.

Het is de bedoeling om het contract van de 49-jarige Van de Looi te verlengen tot en met het volgende EK, dat in 2023 in Roemenië en Georgië plaatsvindt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.